onsdag 29 augusti 2012

Mobbning

Har fått besked om att mitt slutarbete kommer att vara ett samarbete med en teater och föreningen jag ska göra slutarbete hos. Jag är i sjunde himlen, det är bättre än jag någonsin vågat hoppas. Även om jag själv känner mig superglad för att allting hittills gått så smidigt, så har jag en smått nervös känsla i mig. Mitt tema är nämligen klart, jag ska göra en föreställning om mobbning.

Klup.

För detta ämne är ju så stort, samtidigt som det är ett ämne som tjatats ut i massvis med skolföreställningar. Alla vill vara med och stoppa mobbningen, men om det verkligen ger resultat är svårt att avgöra. Hur ska jag närma mig detta ämne? För mig gäller det nu att göra mitt bästa, för att kunna hjälpa de barn, de unga, de vuxna som blir mobbade. På något sätt. Om det går.

Och vem ska jag rikta mig mot? Den som blir mobbad? Som ett försök att säga, det finns hjälp, det finns andra människor som inte gör dig illa, det finns människor som älskar dig. Eller ska jag rikta mig till mobbaren? Du vet att det du gör är fel? Varför gör du det? Du har ett alternativ!

ÅÅÅÅÅHHHHHH DET KÄNNS SÅ SVÅRT!

Jag vet att jag inte behöver rädda världen, jag behöver inte ens rädda svenskfinland. Men jag vill göra någonting som kan rädda någon.

Det jag behöver i det här skedet är material. Bilder, musik, dikter, filmer, berättelser. Vad som helst som kan få mig att förstå, någonting åtminstone. Erfarenheter?

Om det finns någon som vågar dela med sig av sina erfarenheter, får man mer än gärna lämna en kommentar till detta inlägg. Eller om det finns någon bild jag kan inspireras av, eller film eller bok eller någon låt eller vad som helst!

Och så hoppas vi att dessa kommentarer en dag blir en liten föreställning.

KLUP!
(och tack)

2 kommentarer:

Jeanette sa...

Nothing to lose av Billy Talent för en anti-mobbnings kampanj.
http://www.youtube.com/watch?v=IYAWtJXU1To

Fli sa...

Tack. Sorlig låt, men ger definitivt just den slags inspis jag behöver.